maandag

6 april 2020

Maandag 6 april 2020 organiseert Lionsclub Rotterdam De Pappegay voor de zevende keer Heerlijck Hillegersberg. Tijdens een culinaire looptocht langs vier Hillegerbergse restaurants, Gauchos, Lebbink, De Buren en ’t Ambachthuys, genieten u en uw gasten van een heerlijk viergangendiner waarvan de opbrengst dit jaar ten goede komt van het Sophia Kinderhersenlab van het nieuwe Sophia Kinderhersencentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

In dit Kinderhersenlab wil het Sophia kinderen met verschillende aandoeningen vanuit een brede visie spelenderwijs testen en meten. De scope van het onderzoek strekt zich uit van gen tot omgeving en hun interacties. In het Kinderhersencentrum worden in totaal ongeveer 5.000 nieuwe patiënten per jaar ontvangen. Dankzij hun deelname wordt een breed cohort opgebouwd voor zeldzame en minder zeldzame aandoeningen van hersenen, hoofd en zintuigen.

Het Sophia Kinderhersencentrum zal in maart 2020 officieel geopend worden en wordt het eerste Kinderhersencentrum in Europa.

Om gegevens te verzamelen is een voor kinderen aantrekkelijke en uitdagende inrichting van de testlocatie noodzakelijk. Gedacht wordt aan een Brein Circuit waar de benodigde apparatuur zo opgesteld is dat kinderen er zin in krijgen om het te  doorlopen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van licht en projectie kan de ruimte gemakkelijk van thema veranderen en worden aangepast aan de leeftijd, het ontwikkelingsniveau en de prikkelgevoeligheid van het kind.

Voor de oprichting van het Kinderhersenlab is 2-2,5 miljoen euro nodig. Dit moet uit eigen middelen opgebracht worden. De Stichting Vrienden van het Sophia heeft de ambitie om 1,2 miljoen op te halen middels de eigen grotere acties/events te weten de actie Sporten voor Sophia, de Lichtjesactie en het Lichtjesdiner. En beoogt dit aan te vullen met financiering door externe fondsen en acties derden.

Programma maandag 6 april 2020:

18.00u          ontvangst met aperitief in Hillegonda kerk
                     Kerkstraat 43 te Rotterdam.
                     Vrij parkeren is mogelijk in de omgeving van de kerk.

18.30u          aanvang culinaire looproute door Hillegersberg.

ca 22.30u     afsluiting en overhandiging cheque aan het Sophia Kinderhersenlab bij Wijnbar Mendoza.

Er zijn maximaal 120 plaatsen beschikbaar, reserveer daarom hieronder tijdig
voor u en uw gasten een plek aan tafel voor dit unieke evenement, want vol=vol!

De bijdrage voor dit viergangendiner met een aperitief bedraagt  € 67,50 per
persoon. Tijdens Heerlijck Hillegersberg zijn consumptiebonnen verkrijgbaar.

Voor vragen: C.J.M. (Stijn) Stubenrouch, 06-51876714, c.stubenrouch@gmail.com

Lionsclub Rotterdam De Pappegay - info@lcdepappegay.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now