top of page

Kom over de Brug

Wij raakten geinspireerd door het fantastische werk van Tilly van den Bogaart en Nora Storms in Rotterdam. Hun tomeloze inzet voor dak- en thuislozen, langdurig verslaafden en de problematiek van bijvoorbeeld de Keileweg hebben ons aangezet een groot project te starten om juist voor deze groep constructieve en financiele ondersteuning te realiseren.

LC De Pappegay zet zich in voor de ondersteuning van de opvang en begeleiding van dak en thuislozen en langdurig verslaafden in Rotterdam. Dit initiatief past goed in het project "Schoon Veilig en Heel", dat onder leiding van Politie, Brandweer, Roteb en andere gemeentelijke diensten al van start is gegaan. 

De term "Bemoeizorg" zoals PGA (Persoons Gebonden Aandacht) geeft heel goed aan waarover het zal gaan. Het is gebleken dat, wanneer er voor de genoemde groepen verslaafden een stabiele leefsituatie wordt gecreeerd van veiligheid en zorg, dit leidt tot een grote vermindering van gebruik en soms zelfs tot een 'schone' situatie.

 

Aan het begin van de 21e eeuw maakten wij achtereenvolgens kennis met Het Familiehuis Daniel den Hoed en met de opvang en zorg voor dak en thuislozen in Rotterdam.

Voor het familiehuis Daniel den Hoed is een Rotterdams Gezelschapsspel ontwikkeld: De Weg naar Kralingen, dat gebaseerd is op het welbekende Ganzebord-spel. Een groot aantal sponsoren, die allen ook op het spel voorkomen, heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkeling- en productiekosten geheel uit de sponsorbijdragen konden worden betaald, zodat de gehele opbrengst naar het goede doel kon gaan. Het werd een groot succes. Een aantal van ons heeft gedurende een aantal jaren ook deel uit gemaakt van het bestuur van het Familiehuis Daniel den Hoed.

 

Klik hier voor meer informatie

 

bottom of page